You are currently viewing 10 דברים שלמדתי תוך כדי לימוד מודעות פייסבוק

10 דברים שלמדתי תוך כדי לימוד מודעות פייסבוק

           

הייתי אובססיבי למודעות פייסבוק במשך השנים האחרונות. כנראה שזה לא הזיק שמסע הפרסום הראשון שניהלנו הרוויח עלות מחיר מעולה לכל סכום של $ 0,04 מתקציב של 10 דולר.

 

 

אני אובססיבי מכיוון שאני משוכנע שמודעות פייסבוק הן אחד הכלים החזקים ביותר שיש לנו כיום כמשווקים דיגיטליים. בין אם אתם מחפשים להוציא $ 200 לחודש בפרסום למיקוד בודד או 20,000 $ ביום להגיע לאוהדי ספורט, תוכלו להגיע לקהל היעד האידיאלי עבור הארגון שלכם עם קריטריונים למיקוד שאף רשת מודעות אחרת לא תחפש מנוע, או רשת חברתית יכולים להתאים.
 

 

עם זאת, אני מתכוון לחלוק את 10 המוזרויות הגדולות ביותר שתפסו אותי מאז שהתחלתי ללמוד מודעות פייסבוק כדי לעזור לך להימנע מכמה מאותן טעויות.
 

 

אני אשמח מאוד שזה יהפוך למשאב של אנשים הלומדים מודעות בפייסבוק, כך שאם יש לך טיפים משלך, אנא השאר תגובה!

 

מדריך מהיר:
 

 

מספר 1 – תמונת המודעה שלך חייבת לכלול פחות מ- 20% טקסט.
# 2 – בדיקת פיצול של דגמי הצעות המחיר שלך בין עלות לקליק, עלות לאלף הופעות ומעורבות.
# 3 – אפשרויות המיקוד מנצלות הן את מפעילי ה- AND והן את מפעילי ה- OR.
# 4 – בחירת מיקום אינה אומרת בהכרח אנשים שגרים בה.
# 5 – נתוני הצד השלישי של פייסבוק עוברים הרבה מעבר לדברים שאתה חושב שפייסבוק יודע עליך.
# 6 – יש 4 דרכים לגשת לניהול מודעות בפייסבוק, ברמות קושי שונות.
# 7 – זה מפתה להעדיף שולחן עבודה על פני נייד, אבל עשה תחילה את המחקר שלך.
# 8 – השג את הפיקסלים שלך ישר לפני שתתחיל להציג מודעות.
# 9 – חלק את הקריאייטיב שלך!
# 10 – התחל להשתמש במוסכמות שמות טובים עכשיו.

 

 

הוסף את הטיפים שלך ללימוד מודעות פייסבוק בתגובות
 

 


 

מספר 1 – תמונת המודעה שלך חייבת לכלול פחות מ- 20% טקסט.

 

אם יש סיבה אחת נפוצה ביותר לכך שהמודעות שלי נדחות, זה בגלל שאני שוכח לבדוק את כיסוי הטקסט בתמונות עבור הפוסטים האורגניים הממומנים שלי.
 

 

בין אם אתה מקדם פוסטים אורגניים בפייסבוק בעדכון הדף שלך או מציג מודעות טהורות, פייסבוק מאוד בררנית לגבי כמות הטקסט שאתה יכול להציג בתוך קריאייטיב המודעה שלך.
 

 

זוהי הדרך של פייסבוק לוודא שתמונות המודעות שלך אינן מכוסות בקריאות פעולה מעיקות, לוגואים גדולים מדי, ואלמנטים מסחריים מוגזמים אחרים.
 

 

עמוד כלל כללי של 20%: https://www.facebook.com/business/help/468870969814641
 

 

פייסבוק מספקת כלי לבדיקת כמה מהתמונה שלך מכוסה בטקסט, שתוכל לבדוק בעצמך בכתובת https://www.facebook.com/ads/tools/text_overlay . כשאתה לוחץ על תאי הרשת המכילים טקסט לאחר העלאת התמונה שלך, אתה יכול לראות את אחוז התמונה המכילה טקסט.
 

 

הנה דוגמה לשתי וריאציות תמונה שאתה עשוי לבדוק, אך רק האפשרות מצד ימין תוכל להשתמש בקמפיין:
 

 

facebook-20-percent-image-rule

 

הדרך המהירה ביותר להימנע מכלל 20% היא לייצר אוטומטית את כל תמונות המדיה החברתית שלך עם כלל 20% בחשבון – או לייצר קבוצת תמונות נפרדת רק לפייסבוק.
 

 

כשאנחנו יוצרים גרפיקה של מדיה חברתית, יש לנו רשת שקופה שנשמרה כקובץ PNG שאנחנו מדביקים בשכבה של התמונה עליה אנו עובדים. אתה יכול להעתיק ולהדביק את התמונה למטה, או להוריד תבניות עבור Illustrator, InDesign, Powerpoint ו- Photoshop מהבלוג שלנו: מודעות פייסבוק 20% תבניות רשת טקסט .
 

 

Facebook Ads 20% Image Grid Template

 


 

מס '2 – פצל את בדיקת המודלים שלך להצעות מחיר בין עלות לקליק, עלות לאלף הופעות ומעורבות.

 

פייסבוק מציעה כמה דרכים שונות לבנות את מודל הצעת המחיר שלך, שהוא הבסיס לאופן החיוב שלך. לדוגמה, להלן דגמי ההצעה הזמינים לפוסט אורגני ממומן:
 

 

facebook-ad-bid-models

 

כל אחד עשוי להציע מבנה תמחור טוב יותר בהתאם לקהל שאליו אתה מכוון, מטרת הקמפיין שלך ותכני המודעה שאתה משתמש בה.
 

 

מניסיוני, אין מודל אחד טוב ביותר לכולם. לדוגמה, אם אני מוציא פוסט ממש מעניין והמטרה שלי היא קליקים, אני עלול להשיג את התוצאות הטובות ביותר על ידי שימוש במתן הצעות מחיר לאלף הופעות שמקנות עלות נמוכה בהרבה לקליק מאשר בפועל באמצעות מתן הצעות מחיר לקליק. עם זאת, אם אני מוציא פוסט קצת משעמם והמטרה שלי היא קליקים, אולי עדיף שאשלם רק עבור הקליקים עם מתן הצעות עלות לקליק, מכיוון שזה ידרוש הרבה יותר הופעות כדי לייצר את אותה כמות קליקים. כל סיטואציה שונה, כך כמו כל דבר אחר ב- PPC, עליכם לבחון מבחן מבחן בעצמכם.
 

 


 

# 3 – אפשרויות המיקוד מנצלות את שני מפעילי ה- AND & OR – ואפשרויות המיקוד הללו משתנות.

 

יש המון אפשרויות למיקוד מודעות בפייסבוק – מכאן מגיע הכוח בפרסומות בפייסבוק. הרכבנו מדריך [45909039] עצום למיקוד לפייסבוק אם אתה רוצה לראות את כל מהאפשרויות הזמינות.
 

 

אבל לפעמים אפשרויות המיקוד אינן פועלות כפי שאתה חושב שהם יפעלו, והן משתנות כשאני כותב את הפוסט הזה.
 

 

טעות המיקוד הנפוצה ביותר שאני רואה כשמישהו מפעיל את מודעת הפייסבוק הראשונה שלהם היא לחשוב שכשאתה ממקד לתחומי עניין 2, אתה תגיע רק לאנשים שאוהבים את שני הנושאים האלה.
 

 

באופן היסטורי , קו חפיפה של סוג זה של עניין קשה למיקוד, והפונקציונליות של פייסבוק אפשרה לך למקד רק למשתמשים שאוהבים נושא 1 או נושא 2, אך לא נושא 1 וגם נושא 2.
 

 

כך עבד המיקוד בפייסבוק בשנים האחרונות:

 

facebook-interest-targeting

 

facebook-interest-targeting-category

 

אבל – מודל המיקוד הזה משתנה.
 

 

נכון לאוקטובר 2015, פייסבוק בוחנת תכונה חדשה בשם Gedeting Targeting , שאמורה מאפשרת לנו למקד ל -2 קבוצות אינטרסים.
 

 

להלן צילום מסך של אופן ההפעלה של מיקוד המודעות הקיים:
 

 

 

להלן צילום מסך של מבנה המיקוד החדש של עורך הכוח:
 

 

ערכתי בפוטושופ מעט כדי להראות לכם את כל התכונות במסך מסך יחיד. הנקודות עם קידוד הצבע מראים לך היכן מופיעות אפשרויות המיקוד הישנות בסעיף המיקוד המפורט החדש, וההדגשה הצהובה מציגה בפניך את שתי אפשרויות המיקוד המפורטות החדשות כדי לצמצם קהל או לכלול קהל.
 

 

 

אמנם זו כרגע רק אופציה בעורך הכוח של פייסבוק, אך אני מוכן להמר שמבנה המיקוד החדש הזה יגלגל למנהל המודעות הרגיל בעתיד הקרוב, בגלל כמה גרגיר זה יאפשר לנו להגיע עם הקהלים שלנו.
 

 


 

# 4 – בחירת מיקום אינה אומרת בהכרח אנשים שגרים בה.

 

נניח שאתה רוצה למקד לאנשים שגרים בעיר ניו יורק. אתה יכול להקליד את "ניו יורק העיר" בתיבת המיקומים, להשאיר אותה ברדיוס ברירת המחדל של 25 ק"מ ולהמשיך לנוע.
 

 

facebook-location-targeting

 

אבל אם עשית זאת, אתה עלול לפספס את התפריט הנפתח הקטן בסוף צילום המסך שעליו כתוב "כולם במיקום זה."
 

 

רואה את זה עכשיו? ובכן, אם תלחץ על התפריט הנפתח, תגלה שהמיקוד לפי מיקומים של פייסבוק הופך להיות יותר פרטני:
 

 

facebook-location-targeting-traveling-vs-resident

 

זה נכון – לא רק אתה יכול למקד לתושבים בפועל שביתם נמצא באזור שנבחר, אלא אתה יכול למקד לאנשים המבקרים כעת בעיר ניו יורק שגרים במרחק של יותר מ -100 מייל משם, ואנשים לאחרונה בניו יורק.
 

 

כדוגמה, רדיוס של 25 מייל לעיר ניו יורק מראה 10,000,000 קהל עבור " כולם במיקום זה, " אך רק 9,500,000 חברי קהל עבור " אנשים שגרים במיקום זה . "זה 5% מקהל ברירת המחדל שאינו רלוונטי אם אתה רק מנסה להגיע לתושבים – מה שאומר שאתה יכול לבזבז 5% מתקציב המודעה שלך.
 

 


 

# 5 – נתוני הצד השלישי של פייסבוק עוברים הרבה מעבר לדברים שאתה חושב שפייסבוק יודע עליך.

 

קנית מכונית חדשה? האם הזנת אי פעם את הכנסות משק הבית במהלך סקר? יש לך נטייה לקנות דברים יקרים ברשת?
 

 

חברות כמו Acxiom אוספות עליכם נתונים אלה ממון אתרי אינטרנט ומוכרות אותם לחברות כמו פייסבוק כ"שיפור נתונים "כך שפייסבוק תוכל להציע אפשרויות מיקוד טובות יותר לנו, למפרסמים. אם לא הייתי כל כך מתרגש מהדברים המגניבים שזה מאפשר לי לעשות כמפרסם, זה עלול להדאיג אותי כצרכן.
 

 

רוב הדברים שתמצאו בקטגוריית המיקוד להתנהגות הם למעשה נתונים של צד שלישי מ- Acxiom, Datalogix ו- Epsilon. אתה יכול לחפש התנהגות על ידי הקלדה, או לחץ על התיבה כדי להתחיל לגלוש. ריחוף על קטגוריות ייתן לך תיאור מעמיק יותר, כמו גם את מקור הנתונים:
 

 

facebook-third-party-data-providers-behaviors

 


 

# 6 – יש ארבע דרכים עיקריות לגשת לניהול מודעות בפייסבוק, ברמות קושי שונות.

 

א – בוסט פוסט
 

 

facebook-boost-post-button

 

(נמצא בפוסטים ובדף העסקי שלך)
 

 

הראשון הוא מה שרוב בעלי העסקים הקטנים רואים – כפתור ה- Boost Post. בעבר, השימוש בכפתור Boost Post היה בדרך כלל במחיר מופקע, ובדומה ל- Adwords Express, סחרת בפשטות בשליטה מוגבלת ובמחיר גבוה יותר. לא השתמשתי בכפתור ה- Boost Post מזה כמה שנים, כך שאולי כבר לא יהיה המצב, אך ללא קשר, הייתי מציע שתקדיש 30 דקות נוספות ללמוד את האפשרות הבאה במקום זאת.
 

 

ב – מנהל מודעות בפייסבוק
 

 

facebook-ad-manager

 

מצא אותו ב: https://www.facebook.com/ads/manager/
 

 

השני הוא עורך המודעות הרגיל. ממשק זה די פשוט להתחיל להשתמש בו ומציע שליטה רבה על מודעות שאולי תציג פעם אחת לזמן מה. אם אתה רק מפרסם פייסבוק מזדמן, זה מציע את השילוב הטוב ביותר בין מחיר, פונקציונליות וקלות שימוש.
 

 

C – עורך הכוח בפייסבוק
 

 

facebook-power-editor

 

מצא אותו ב: https://www.facebook.com/ads/manage/powereditor/
 

 

השלישי, והמתקדם ביותר, הוא עורך הכוח. עורך הכוח של פייסבוק אינו בחירה טובה עבור מפרסמי פייסבוק ברמה מתחילה ודורש הכשרה מסוימת בכדי להתחיל לעבוד עם זה.
 

 

עם זאת, למי שמוכן ללמוד להשתמש בו, ישנם מספר תכונות עורך כוח שאינן זמינות בעורך הרגיל (כמו ייבוא ​​/ ייצוא, כך שתוכל לערוך קמפיינים בגיליון אלקטרוני ) ומשתמשים בעורך הכוח בדרך כלל רואים תכונות מודעות חדשות חודשים לפני מנהל המודעות הרגיל, כמו מודעות Instagram ו- מודעות מוצר .
 

 

D – פרסום בפייסבוק API וכלי ניהול מודעות בפייסבוק
 

 

הרמה הרביעית של הגישה למודעות פייסבוק תהיה דרך ה- API לפרסום שלהם. לא תיוגתי את זה כמתקדם מכיוון שלדעתי רוב המפרסמים המשתמשים בממשק ה- API ישתמשו בכלים של צד שלישי, כמו אלה שנמצאו ב מדריך השותפים של פייסבוק , במקום להתחבר לממשק ה- API עצמם. בדומה לעורך Power, משתמשי API מקבלים לעתים קרובות פונקציונליות מתקדמת מוקדם יותר ממשתמשים בעורכי מודעות רגילים. יתכנו יתרונות אחרים שאני לא מודע אליהם, אז אל תהסס להזכיר את אלה בתגובות.
 

 


 

מס '7 – זה מפתה להעדיף שולחן עבודה על הנייד, אך עשה תחילה את המחקר שלך.

 

אפילו בעידן השיווק הראשון במובייל בו אנו חיים, אתה עלול להיות מופתע ש -44% ממשתמשי פייסבוק מתחת לגיל 35 רק ניגשים לפייסבוק ממכשירים ניידים. נכון מאוד – אפס שולחנות עבודה או מחשבים ניידים ב -30 הימים האחרונים.
 

 

ללא קשר לגיל או הדמוגרפיה של הקהל שאליו אתה מכוון, אל תניח שהם סורקים דרך עדכון פייסבוק למחשב נייד רק בגלל שאתה נמצא במחשב נייד כל היום בזמן עריכת מודעות.
 

 

הרוב המכריע של משתמשי פייסבוק משתמשים באפליקציות לנייד, ורבים מערכות המודעות שלך לעולם לא יקבלו קליק ממשתמשים שולחניים.
 

 

2015-04-15 20_36_01-Audience Insights -18-35 versus average user by device

 

כדי להבין טוב יותר את הרגלי המכשירים של הקהל שלך, התבונן בכלי Audience Insights כדי לאסוף מחקרי שוק, והשתמש בכלי לבניית מודעות כדי לקבל גודל אומדן טוב יותר של קהל מוגדר יותר. .
 

 


 

# 8 – קבל את הפיקסלים שלך ישר לפני שתתחיל להציג מודעות.

 

פייסבוק מציעה מגוון פונקציות הדורשות הוספת פיקסלים לאתר שלך. הדוגמאות הנפוצות ביותר כוללות בניית קהלים מותאמים אישית כדי למקד מחדש משתמשים שמשתמשים ביקרו באתר שלך, מעקב אחר המרות ממשתמשים שראו את מודעות הפייסבוק שלך ואפילו להשתמש בפיקסלים של המרות כדי להפסיק להציג מודעות למשתמשים שכבר הסבו.
 

 

לאחרונה, פייסבוק פרסמה "פיקסל אחד לשלוט בכולם", המכונה בפשטות פייסבוק פיקסל , אך לא תמיד היה לנו כל כך מזל, ועדיין יש כמה פיקסלים עם ייעוד יחיד בעורך תמצא מסומן כ" (ישן). " וודא שאתה מתקין את החדש, שהוא רב-תכליתי ונטען מהר יותר, ועבר את תהליך השדרוג של כל הפיקסלים הישנים שהתקנת כעת באתרך.
 

 

 

דוגמה לקוד הפיקסלים בפייסבוק, שנמצא בתיעוד של פייסבוק . החלק האדום 2 הוא קוד הפיקסלים בפייסבוק, והקטע הירוק 3 הוא קוד אירועים שצריך להתאים אישית, בדומה לתכונות המעקב אחר אירועים וסחר אלקטרוני של גוגל אנליטיקס.
 

 



 

 


 

# 9 – חלק את הקריאייטיב שלך!

 

וודא שהדימויים וההעתק היצירתי ממוקדים היטב לקהל שלך. במקום למקד לקהל של 2,000,000 איש, מצא דרך לחלק אותם לקבוצות קטנות וספציפיות יותר, והראה להם עותק וגרפיקה בהתאמה אישית אשר ימשכו אותם.
 

 

לדוגמא, נניח שאתה מפרסם בשוק מוצרי הספורט והקהל הגדול ביותר שלך הוא רצים ורוכבי אופניים. גישה אחת יכולה להיות הצגת צילומי ספורט גנריים בחוץ לשני הקבוצות. אבל מניסיוני, כנראה שיהיה לך מזל טוב יותר על ידי הצגת מודעות נפרדות עם צילום מוצרים המדגישות כל קבוצה בנפרד.
 

 

learning-facebook-ads-segment-your-creative

 

לרוכב אופניים לא יהיה אכפת מתצלום של רץ, ולסקייט-סקייטר לא היה אכפת מתמונות של מטפס סלעים, אז למה שתציג להם את אותה המודעה?
 

 


 

# 10 – התחל להשתמש במוסכמות שמות טובים עכשיו.

 

בהתחלה, קל להתחיל להשתמש בשמות הגנריים שפייסבוק מייצרת אוטומטית עבור קמפיינים, קהלים וקבוצות אחרות. אבל, קדימה כמה שנים קדימה (וזוג מנהלי מודעות חדשים או עובדי סוכנות), והדברים עלולים להיות מעט מבלבלים.
 

 

שיטות העבודה המומלצות הן להתחיל ועידת שמות כעת. להלן דוגמה כיצד אוכל להגדיר מוסכמות שמות לסוכנות רכב המכסות קמפיינים, קבוצות מודעות וקהלים:
 

 

תפריט קמפיין המציג לקוחות מרובים:
 

 

תחביר:
 

 

  • "שם לקוח – שנה חודש – שם קמפיין"
  •  

דוגמאות לקמפיין:
 

 

  • "מכירות רכב אוטומטיות – 2015-10 – פרומואים של נסיעת מבחן כדורגל בסתיו"
  • "מכירות רכב אוטומטיות – 2015-11 – צדקה בנובמבר / מעניקה מודעות"
  •  

הגדרת מודעה במסגרת קמפיין:
 

 

תחביר:
 

 

( הערה: זה ישתנה הרבה בין קמפיינים – מה שחשוב זה להתאים אותו ולתקן אותו עבור הצוות והלקוחות שלך. )
 

 

  • "כותרת קמפיין – שינוי 1 (למשל וריאציה של מודעה) – שינוי 2 (למשל מיקום)"
  •  

דוגמאות להגדרת מודעות:
 

 

  • "נסיעת מבחן כדורגל בסתיו – טויוטה פריוס לילדים מודעה – סיאטל"
  • "נסיעת מבחן כדורגל בסתיו – מודעה של טויוטה פריוס לחיות מחמד – סיאטל"
  • "נסיעת מבחן בסתיו בכדורגל – מודעה של טויוטה פריוס לילדים – פורטלנד"
  • "נסיעת מבחן כדורגל בסתיו – מודעה של טויוטה פריוס לחיות מחמד – פורטלנד"
  •  

קהלים מותאמים / שמורים / מבט:
 

 

תחביר:
 

 

( הערה: זה ישתנה הרבה בין קמפיינים – מה שחשוב זה להתאים אותו ולתקן אותו עבור הצוות והלקוחות שלך. )
 

 

  • "שם לקוח – מותאם אישית / מראה / נשמר – תיאור ראשוני – משנים"
  •  

דוגמאות לקהל:
 

 

  • "מכירות רכב אוטומטיות – מותאמות אישית – אמהות – אוהדי יוגה"
  • "מכירות רכב אוטומטיות – מותאמות אישית – אמהות – כלבים וילדים"
  • "מכירות רכב אוטומטיות – מותאמות אישית – אוהדי ספורט – אוהדי סיהוקס"
  • "מכירות רכב אוטומטיות – מותאמות אישית – אוהדי ספורט – אוהדי צלילים"
  • "מכירות רכב אוטומטיות – Lookalike – המרות לנסיעת מבחן – כלאיים"
  • "מכירות רכב אוטומטיות – Lookalike – המרות לנסיעת מבחן – טנדרים"
  •  

כשאתה לוקח את הזמן להקמתם ולתחזק אותם, זה מקל על החיים – במיוחד כשאתה מציג מודעות עבור 20 לקוחות או מלהטטת עשרות פלחי לקוחות.
 

 

הוסף טיפים למודעות הפייסבוק שלך לתגובות!

 

האם אתה ותיק מודעות פייסבוק ?
 

 

אנא קח את הזמן לשתף טיפ בתגובות לכל מי שעדיין לומד מודעות פייסבוק.
 

 

עדיין לומד פרסום בפייסבוק?
 

 

ספר לנו בתגובות אילו שאלות יש לך!